Vliv cestovního ruchu na místní rozvoj ve zvoleném regionu - Táborsko (Chýnov) - Kopecká, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce je analyzovat cestovní ruch na Táborsku v destinaci Chýnov. Prostřednictvím analýzy sledovat nabídku a poptávku cestovního ruchu v dané oblasti.Dále stanovit vliv cestovního ruchu na místní rozvoj, vymezit multiplikátor cestovního ruchu pro danou oblast a určit dopady cestovního ruchu na rozpočet obce. Výstupem práce jsou drobná opatření směřující k rozvoji cestovního ruchu na Chýnovsku. Jedná se o environmentální balíček, návrh vlastního zeleného loga s obrázkem netopýra pro město.
The Influence Of Tourism On Local Development In Selected Region - Táborsko (Chýnov)
Keywords: cestovní ruch; ekonomika cestovního ruchu; rozpočet obce; multiplikátor cestovního ruchu; nabídka cestovního ruchu; poptávka cestovního ruchu; tourism; economics of tourism; municipal budget; tourism multiplier; tourism demand; tourism offer