Dark turismus Středočeského kraje a jeho realizační potenciál v cestovním ruchu - Janeš, Jan (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce analyzuje Středočeský kraj z pohledu temného cestovního ruchu. Hlavním cílem je vytvořit ucelený seznam památek orientovaný na tento typ turistiky doplněné popisem o historicko-kulturní kontext. Současně je u každé lokality posouzena jejich dopravní dostupnost osobní i hromadnou dopravou z krajského města. V následném dotazníkovém šetření je zkoumán zájem o tento typ turistiky mezi širokou veřejností včetně dílčích analýz. Zjištěné informace mohou odkrývat nevyužitý potenciál realizovatelný cestovní kanceláří v přípravě zájezdu s průvodcem či vzdělávací exkurzi aplikovanou ve školství.
Dark tourism of the Central Bohemian Region and its realization potential in tourism
Keywords: dark turismus; cestovní ruch; Středočeský kraj; Dark Tourism; tourism; the Central Bohemian Region