Francouzská a česká terminologie v evropských legislativních textech zaměřených na oblast: "Veterinární lékařství a zootechnika" - Voříšková, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma této bakalářské práce je francouzská a česká terminologie v evropských legislativních textech zaměřených na oblast ''Veterinární lékařství a zootechnika'', která je blíže specifikována na oblast, která se týká přepravy koní v členských zemích Evropské unie. První část této práce se zabývá teoretickým pojednáním o problematice korpusové lingvistiky a kolokací. Ve druhé části je popsána analýza odborné terminologie vzhledem ke správnosti překladů, kde je výzkum zaměřen na dodržování závazných forem překladu podle terminologických databází ISAP a IATE. Výsledkem této práce je vytvoření Francouzsko-českého slovníčku termínů, týkajících se zkoumané oblasti.
French and Czech Terminology in European Legislative Texts Focused on the Domain: Animal Health and Zootechnics