Životní styl lidí pracujících ve stresujícím prostředí - Nováková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se věnuje tématu Životní styl lidí pracujících ve stresujícím prostředí. V teoretické části se budeme zbývat problematikou stresu, jak se s ním vyrovnat, co dělat proti stresu, nadále zde zahrneme i pracovní prostředí, kde budou popsány jednotlivé pracovní pozice jako řidič, dělník, policista a pracovník v kanceláři konkrétněji na logistickém oddělení. V závěru teoretické části nastíníme i vhodný a nevhodný životní styl. Pro výzkumné šetření použijeme dotazníkovou metodu, kde popíšeme jednotlivé pracovní pozice a porovnáme je mezi sebou.
Lifestyle of people working in stressful environment
Keywords: Stres; stresory; relaxace; pracovní prostředí; zdravý životní styl; špatný životní styl; Stress; stressors; relaxation; working environment; healthy lifestyle; unhealthy lifestyle