Využití barevné modifikace Warteggova kresebného testu u lidí s diagnózou deprese - Třísková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá kresebným zpracováním barevné modifikace Warteggova kresebného testu u lidí s emoční poruchou, konkrétně depresí. Cílem práce je deskripce odlišností ve zpracování kresby WZT v porovnání mezi dvěma skupinami - u lidí s diagnózou deprese a bez depresivního onemocnění. V teoretické části jsou popsána východiska pro výzkum. Jedná se o rešerši odborné literatury, která se vztahuje k dané problematice. Jedná se o popis projektivních metod, zejména projektivních technik a projekce. Hlavní popis je věnován charakteristice Warteggova kresebného testu a jeho historii. Dále práce obsahuje kapitolu se zaměřením na depresi. Je zde popsána samostatně nemoc, její příznaky, příčiny a projevy v kresbě. V praktické části se práce zabývá zkoumáním a deskripcí diferenciací v kresebném projevu ve zpracování u lidí s diagnózou deprese a bez deprese. Se zaměřením na charakteristické rysy v kresbě u lidí s diagnózou deprese.
Using of colored modification of Wartegg´s drawing test by people with deppresion
Keywords: Projektivní techniky; Warteggův kresebný test; deprese; Projective techniques; Wartegg drawing test; depression