Jaká je motivace seniorů ke studiu univerzit třetího věku? - Blažková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2020)
Předložená práce je zaměřena na motivaci ke studiu U3V. Hlavním cílem práce je pomocí výzkumu uvést nejčastější druhy motivace seniorů ke studiu U3V a dát je do souvislostí s aspekty, které tuto motivaci mohou ovlivňovat. Tato práce je zaměřena na motivaci jako takovou a věnuje se již stávající teorii motivace a snaží se ji využít pro poznání motivace ke studiu U3V. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část.
What is the senior's motivation to the study the U3V programme?
Keywords: Motivace; senior; vzdělávání seniorů; andragogika; geragogika; specifika vzdělávání seniorů; univerzita třetího věku; akademie třetího věku; motivace seniorů ke studiu.; Motivation; Senior; Educating seniors; Andragogy; Geragogy; Mature Student University; Mature Student Academy; Seniors' motivation to study.