Způsoby hodnocení zdravotní nezávadnosti potravin a jejich vliv na kvalitu výrobku v letech 1995-2008 - Mánková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je posoudit změnu kritérií pro hodnocení zdravotní nezávadnosti potravin živočišného původu a zaměřit se na to, jaký vliv měla tato změna na jakost a kvalitu výrobků. Zpracovat přehledně systém hodnocení zdravotní nezávadnosti v období 1995-2007. V první části práce je popsán způsob kontroly zdravotní nezávadnosti potravin živočišného původu v ČR i v EU. Ve druhé části jsou popsány kontroly a výsledky veterinárního hygienického dozoru v letech 1995-2008.
Safety food evaluation techniques and their influence on the quality of products in years 1995-2008
Keywords: bezpečnost potravin; zdravotní nezávadnost potravin; Státní veterinární správa; hygienický veterinární dozor; suroviny a potraviny živočišného původu; food safety; the State Veterinary Administration of the Czech Republic; Hygiene Supervisor; raw materials and foods of animal origin