Revize a obnova výukového bodového pole "Lipno" - Matoušová, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce si klade za cíl představit v dnešní době již zcela běžnou technologii GNSS (Globální navigační družicové systémy) a dále pak touto metodou zrevidovat, popřípadě doplnit výukové bodové pole Lipno, které bylo zřízeno pro potřeby výuky geodetických činností pro studenty oboru Pozemkových úprav Jihočeské univerzity.
Revision and completion a courseware geodetic field "Lipno"
Keywords: GNSS; bodové pole; satelitní systém; referenční stanice; referenční geodetický systém; GNSS; geodetic field; satelite system; reference station; reference geodetic field