Přípravné práce pro projektování komplexních pozemkových úprav - Divišová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá přípravnými a průzkumovými pracemi, které předcházejí projektování komplexních pozemkových úprav. Tyto práce byly realizovány v souladu s platnou metodikou k provádění pozemkových úprav. Práce je rozdělena do dvou částí, kde první z nich je literární rešerše. Ta obsahuje přiblížení problematiky pozemkových úprav, aktualizace bonitovaných půdně ekologických jednotek a ochranu zemědělského půdního fondu. Druhá část práce je vymezena pro podrobný průzkum katastrálního území Zvíkov u Lišova. V území jsou popsány přírodní podmínky, cestní síť, hydrologický režim krajiny a dále je řešeno erozní ohrožení a soulad skutečného stavu se stavem evidovaným v katastru nemovitostí.
Preparation work for complex land consolidation projects
Keywords: pozemkové úpravy; zemědělský půdní fond; podrobný průzkum; katastrální území; erozní ohrožení; land improvements; agricultural land resources; detailed survey; cadastral territory; erosion threads