Příjmení ve městě Dačice - Coufalová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá onomastickým tématem, konkrétně oblastí antroponomastiky, která se věnuje původu, tvoření, četnosti a povaze osobních jmen. Cílem této práce je rozbor nejčastěji se vyskytujících antroponym v oblasti města Dačic. Rozbor a klasifikace získaného materiálu jsou provedeny na základě studia odborné literatury zabývající se onomastickou problematikou.
The surname in the town of Dačice
Keywords: onomastika; antroponomastika; příjmení; Dačice; onomastic; ansthroponomastic; surname; Dačice