Mnohojazyčnost v Evropské unii - Weigertová, Iva (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem bakalářské práce je přiblížit politiky Evropské unie v oblasti jazykové rozmanitosti. Práce se zabývá podporou mnohojazyčnosti v EU, zejména pak studiem evropských jazyků a ochranou menšinových jazyků. Práce představuje základní dokumenty EU týkající se zkoumané problematiky a analyzuje jazykové politiky vybraných členských států.
Plurilinguisme in the EU
Keywords: Evropská unie; ochrana menšinových jazyků; European Union; the promotion of minority languages