Křídlo motýlí - Zíková, Monika (Jihočeská univerzita, 2008)
Anotace Křídlo motýlí Diplomová práce nastiňuje, jak propojit vědu s uměním, a proč se tímto problémem zabývat. Poukazuje na jevy, které jsou s tím úzce spojeny. Její součástí jsou příklady práce vědců a umělců. Obsahuje charakteristiku odvětví jako vědecká ilustrace, fotografie, volná výtvarná tvorba a výtvarná výchova . A také můj osobní přístup a přínos k zvolenému motivu motýlího křídla, které jsem výtvarně zpracovala v praktické části diplomové práce. Je to světelný objekt skládající se ze dvou obrazových částí.
Butterfly wing