Měření vertikálního zatížení pod jednotlivými nápravami traktorů s připojenou nesenou technikou - Šálený, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce řeší problematiku vertikálního zatížení pod jednotlivými nápravami traktorů s připojenou nesenou zemědělskou technikou. Cílem práce bylo vytvoření databáze parametrů traktorů a připojené zemědělské techniky, které by bylo možné využít pro počítačové simulace utužení půdy. Následně představuje metody, které omezení utužení půdy. V praktické části bylo uskutečněno několik měření zatížení traktorů s připojenou zemědělskou nesenou technikou pod přední a zadní nápravou a následně pomocí výpočtů byla vypočítána hmotnost působící na jeden centimetr čtvereční. Výsledky měření byly vyhodnoceny v závěru práce.
The measurement of vertical load under each tractor's axle with attached carried agriculture machinery
Keywords: zatížení; traktor; nesená technika; utužení; load; tractor; carried technique; compaction