Molekulární charakteristika transformantů L. esculentum po vnesení genu pro manóza-6-fosfátizomerázu - Přikrylová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této diplomové práce bylo pomocí Southernovy a northernové hybridizace analyzovat počet vnesených T-DNA nesoucích geny pmi a nptII a expresi genu pmi u transformantů rajčete. Pomocí PMI-assaye s acidobazickým indikátorem Chlorfenolová červeň byla posouzena přítomnost funkčního proteinu PMI v transgenních rostlinách rajčete. Byla úspěšně zavedena selekce semen rajčat T1 generace na manóze a pozorované fenotypové štěpné poměry byly analyzovány.
The molecular analysis of transgenic Lycopersicon esculentum plants harbouring incorporated pmi gene for phosphomannose isomerase
Keywords: Lycopersicon esculentum; gen pmi; nptII; selekce na manóze; selekce na kanamycinu; T1 generace; PMI-assay; transgen; Chlorfenolová červeň; Lycopersicon esculentum; pmi; nptII; mannose selection; kanamycin selection; transgene; TI progeny; PMI-assay; Chlorophenol red