SLUNCE A JEHO PRESENTACE V RÁMCI VÝUKY NA ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH - Drozenová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2023)
Má bakalářská práce se zabývá výhradně tématikou Slunce a jeho prezentací v rámci výuky na základní škole. První polovina práce je věnována hvězdám, obecným informacím o Slunci (jeho význam, vzdálenost, vznik a vývoj), složení a stavbě Slunce, jeho pohybům, sluneční aktivitě, zatmění a výzkumu. Následuje část, která se zabývá prezentací Slunce v rámci RVP ZV a ŠVP vybraných škol. Druhá část práce je věnována analýze učebnic, názorům a formě výuky oslovených učitelů, a především dotazníkovému šetření, které se zabývá znalostmi žáků o tomto tématu na vybraných školách.
Sun and its presentation within lessons at primary school
Keywords: Slunce; hvězdy; Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání (RVP ZV); Školní vzdělávací program (ŠVP); základní škola; učebnice; žáci; Sun; stars; Framework Education Programme for Primary Education (FPEP); School Education Programme (SEP); primary school; textbooks; pupils