Vliv klíštěcích slin na produkci IL-17 myšími splenocyty. - Kotková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce bylo indukovat produkci a určit dynamiku produkce interleukinu 17 myšími splenocyty. Dále byl hodnocen vliv extraktu slinných žláz (SGE) a slin klíštěte Ixodes ricinus na produkci IL-17. Mechanismus inhibičního efektu SGE a slin klíštěte byl také studován.
Influence of tick saliva on cytokine IL-17 production by murine splenocytes.
Keywords: interleukin 17; extrakt slinných žláž klíštěte; sliny klíštěte Ixodes ricinus; interleukin 17; salivary gland extract; tick saliva