Etická výchova pro starší školní věk a výzkum v okrese Tábor - Samcová, Věra (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce je zaměřena na výuku etické výchovy pro žáky staršího školního věku. První část práce je teoretická, jsou zde uvedeny definice základních pojmů. Dále je popsán starší školní věk z pohledu vývojové psychologie a změny, které jsou pro tento věk typické. Práce se zabývá i postavením etické výchovy v kurikulárních dokumentech a různými pohledy na výuku etické výchovy v České republice. Praktická část práce se zabývá výzkumem výuky etické výchovy pro starší školní věk v okrese Tábor. Závěrečná část podává komentář výsledků výzkumného dotazníkového šetření a vyhodnocuje získaná data.
Ethics Education for Older School Age and Research in District Tábor
Keywords: etika; morálka; výchova; etická výchova; výuka; výzkum; starší školní věk; 2. stupeň základní školy; dotazník; ethics; morality; education; ethics education; research; older school age; the second stage of primary school; qustionnaire