Sbírka řešených příkladů z finanční matematiky pro SŠ- peníze, hospodaření domácností, investování - Uchytilová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce bylo sestavit sbírku řešených příkladů z finanční matematiky pro studenty střední školy. Řešené příklady budou zaměřeny na peníze (placení v tuzemském i zahraniční měně), tvorbu ceny (DPH, spotřební daň), inflaci, rozpočty domácností. Dále na spořící účty, termínované vklady, spořící státní dluhopisy, stavební spoření, penzijní připojištění a podílové fondy.
A digest of solved problems offinancial mathematicsfor upper secondary school - money, household budget, investment
Keywords: placení v tuzemském i zahraniční měně; DPH; spotřební daň; paying in domestic and also in foreign currency; value added tax; excise