Logistické aspekty sdílené ekonomiky - Bártl, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce zkoumá potenciál sdílené ekononiky a jejího využití v logistických operacích. Práce porovnává sdílený a tradiční přístup v logistice. Informace pro tuto práci byly získany především z vědeckých publikací, webových stránek a fotografií. Po analýze získaných dat se práce zaobírá popisem nejnovějších logistických řešeních využívající sdílený přístup. Po deskripsi se nachází u každého trendu výpis silných a slabých stránek daného logistického řešení. Získané poznatky jsou dále použity pro navržení vlastního logistického řešení ve sdílené ekonomice. Návrh se prezentuje jako projekt Lendito, který funguje jako platforma pro sdílené věcí a služeb.
Logistical aspects of sharing economy
Keywords: sdílená ekonomika; sdílené platformy; logistika; sdílení; sharing economy; sharing platforms; logistics; sharing