Historie průmyslových havárií s nebezpečnými látkami na území dnešní ČR - Němec, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První z nich je teoretická část, kde jsou například uvedeny platné právní předpisy týkající se chemických havárií. Druhou částí jsou zjištěné výsledky, uvedeny ve dvou podkapitolách. První z nich jsou zjištěné nejzávažnější havárie. Při méně závažnějších haváriích již k takovým ztrátám na lidských životech nedocházelo. Tato část práce je rozdělena do dvou kategorií: průmyslové havárie, které vznikly do roku 2000 a zjištěné havárie po roce 2000. V práci je také zařazen tabulkový přehled průmyslových havárií.
The history of industrial accidents with hazardous materials in today's Czech Republic
Keywords: Klíčová slova: průmyslová havárie; nebezpečná látka; Kemlerův kód; seřazení průmyslových havárií; opatření podniku.; Keywords: industrial accidents; dangerous chemical; Kemler code; order of industrial accidents; measures of company.