Zjištění úrovně základních pohybových schopností a dovedností předškolních dětí ve městě Trhové Sviny - Štantýská, Hana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je zjistit úroveň základních pohybových schopností a dovedností předškolních dětí ve městě se 4 167 obyvateli. Výzkum probíhal ve dnech od 1. ? 30. června roku 2011 ve městě Trhové Sviny, v Mateřské škole Čtyřlístek. Zúčastnilo se celkem 51 dětí těchto věkových kategorií: čtyřleté, pětileté, šestileté. U dětí byly zjišťovány antropometrické údaje tělesné výšky, tělesné hmotnosti a následně vyhodnoceny hodnoty BMI. Měření probíhalo formou motorických testů v konkrétních disciplínách: skok do dálky z místa, běh na 20 metrů, hod tenisovým míčkem pravou i levou rukou. Získané výsledky byly porovnány dle věku i dle pohlaví, poté s projektem ?Růst a motorická výkonnost předškolních dětí? z roku 2010.
Determining of the basic skills of preschool children in the town Trhove Sviny
Keywords: Klíčová slova: předškolní děti; pohybové schopnosti; pohybové dovednosti; motorické testy; BMI (Body Mass Index).; Keywords: preschool children; physical abilities and skills; motor tests; BMI (Body Mass Index).