Vývoj protilátkové imunitní odpovědi proti kryptosporidiovým infekcím - Fenclová, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vývoj protilátkové imunitní odpovědi u BALB/c myší proti kryptosporidiovým infekcím. Myši byly infikované různými druhy kryptosporidií, konkrétně C. parvum, C. proliferans, C. baileyi a C. andersoni. Specifické IgG protilátky ze séra byly detekovány pomocí ELISA testu. V této práci byla také sledována zkřížená reaktivita protilátek s jednotlivými druhy kryptosporidií.
Development of humoral immune response against cryptosporidial infections
Keywords: Kryptosporidie; sérum; ELISA; protilátková imunitní odpověď; Cryptosporidium; serum; ELISA; humoral immune response