Turistický potenciál obce a jeho ekonomický přínos - Košťálová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem této bakalářské práce je v prvé řadě zmapovat charakteristické znaky jednotlivých obcí, jejichž analýza povede k celkovému zhodnocení turistického potenciálu. Na základě této analýzy jsou v závěrečné části práce definovány jednotlivé oblasti potenciálu společné pro obě obce. Následně jsou navrženy k těmto indikátorům optimální možnosti řešení, které by mohly přispět ke zvýšení turistické atraktivity.
The tourist capacity of municipalities and it ´s economic benefit
Keywords: Obec; cestovní ruch; turistický potenciál; občanská vybavenost; samospráva; Municipality; tourism; touristic potential; amenities; local administration