Čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU v kooperaci základních složek IZS - Pecha, Roman (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá čerpáním finančních prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie v kooperaci základních složek Integrovaného záchranného systému, jako jednou z možných alternativ čerpání mimorozpočtových zdrojů. To je motivováno dlouhodobými tendencemi úspor státního rozpočtu, a s tím související skutečnosti snižování rozpočtu jednotlivých základních složek Integrovaného záchranného systému. V práci jsou definovány základní pojmy v oblasti strukturální politiky Evropské unie, principy a možnosti čerpání dotací pro tyto instituce, Integrovaný záchranný systém a charakteristiky jeho základních složek. Cílem práce je zmapování projektů spolufinancovaných ze strukturálních fondů Evropské unie realizovaných Krajským ředitelstvím policie Jihočeského kraje. Dílčím cílem je předložení možné alternativy čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie v kooperaci základních složek Integrovaného záchranného systému.
Drawing funds from EU structural funds in cooperation basic components of the Integrated Rescue System
Keywords: Evropská unie; strukturální fondy; operační program; projekt; Integrovaný záchranný systém; European Union; structural funds; operational program; project; Integrated rescue system