Rodina pečující o dítě se závažným onemocněním - Fischerová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá problematikou onkologicky nemocných dětí. Snaží se ukázat, v jakých oblastech a jakým způsobem může působit onkologické onemocnění dítěte na funkční rodinu, jak dlouhodobě ovlivňuje vztahy mezi jednotlivými členy rodiny a styl rodičovské péče nejen ve vztahu k nemocnému dítěti, ale i jeho sourozencům. Popisuje důsledky v oblasti vzdělávání dítěte, způsoby jejího řešení a poukazuje i na možnosti odborné psychosociální pomoci rodině.
Family caring for a child with a serious disease.
Keywords: Onkologické onemocnění; kvalita života; rodina; vztahy v rodině.; Cancer; quality of life; family; relationships in the family.