Historie kanoistického závodu České Budějovice Praha - Štumbauer, Petr (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce pojednává o historii 27 ročníků nejdelšího distančního závodu s přirozenými překážkami v dějinách kanoistiky. Její součástí je stručný nástin historie kanoistiky v Českých zemích a popis vltavského údolí mezi Č. Budějovicemi a Prahou s tabulkami kilometráže. Její hlavní část se pak zabývá historií jednotlivých ročníků tohoto závodu, a jsou v ní zahrnuty i výsledkové tabulky. Textová část je doplněna celou řadou souvztažných fotografických příloh s popisky.
The history of the kanoe race České Budějovice Praha
Keywords: Vltava; kanoistika; distanční závod; pořadatelé; kluby; výsledky.; Vltava; canoeing; distance race; organizers; clubs and results.