Strukturně-modelovací studie haloalkan dehalogenasy LinB - Řežábek, Josef (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce bylo strukturně-dynamické studium mutantní formy proteinu LinB86 izolovaného z půdní bakterie Sphingobium japonicum UT26. K tomuto studiu byly použity základní i pokročilé techniky proteinové krystalizace, dále základy řešení proteinových struktur z difrakčních dat a studium struktury a dynamiky enzymu pomocí standardních softwarových nástrojů molekulového modelování.
Structure-modelling studies of the haloalkane dehalogenase LinB
-
Keywords: protein; krystalizace; struktura proteinu; halogenalkandehalogenasa; mutantní forma LinB86; molekulárně-modelovací simulace; protein; crystallization; protein structure; haloalkanedehalogenase; mutant variant of LinB86; molecular-modelling simulations