Prostituce jako společenský problém - Rozumová, Petra (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou provozování prostituce. V teoretické části se zabývá vymezením pojmu prostituce a jejími příčinami, historickým vývojem, formami prostituce, sociálně patologickými problémy souvisejícími s prostitucí. Poslední kapitola této části je věnována kriminálním, zdravotním a právním aspektům prostituce.Výzkumná část je zaměřena na ženy provozující prostituci v nočních klubech v pohraničních oblastech Jihočeského kraje.
Prostitution as a Social Problem
Keywords: prostituce; příčiny prostituce; formy prostituce; kriminalita; patologický jev; Prostitution; Causes of prostitution; Forms of prostitution; Crime; Pathological events