Vyhodnocení rekonstrukce a údržby nádrží v zemědělské krajině jako součást projektu komplexní pozemkové úpravy - Juračka, David (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku malých vodních nádrží a jejich oceňování dle platného zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a oceňovací vyhlášky č. 441/2013 Sb. Dále se tato práce zabývá rozdělením, historií, významem a problémy malých vodních nádrží. Potřebné zjištěné údaje pro praktickou část byly zpracovány v programu DeltaNEM. Studie také obsahuje charakteristiku zadané oblasti.
The evaluation of reconstruction and maintenance of ponds in agricultural landscape as part of complex land adjustment project
Keywords: malé vodní nádrže; oceňování nádrží; Dobechovský potok; charakteristika nádrží; small reservoirs; tanks valuation; Dobechovský stream; reservoir characteristics