Vliv sociální opory na kvalitu života rodiny se zdravotně postiženým dítětem. - Kopsová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se věnuje zkoumání vlivu sociální opory na kvalitu života rodiny se zdravotně postiženým dítětem. V teoretické části práce jsou popsány pojmy rodina, zdravotní postižení a jeho druhy, definice kvality života rodiny, sociální opora (druhy, funkce a působení), a jsou zde uvedeny konkrétní zdroje pomoci prostřednictvím sociálních služeb i nepojistných sociálních dávek. Praktická část charakterizuje sociální oporu subjektivně. Práce zjišťuje, jak rodiny se zdravotně postiženým dítětem sociální oporu vnímají, přijímají a v neposlední řadě, jak ovlivňuje kvalitu jejich života zapojení do veřejného, kulturního a pracovního života.
Influence of Social Support on the quality of life of a family with disabled child.
Keywords: rodina; zdravotní postižení; kvalita života; sociální opora; family; disability; life quality; social support