Skladování potravinářských obilovin - Smejkal, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce bylo zhodnocení vlivu skladování v podniku ZEMKO Kožlí a.s. na kvalitu potravinářských obilovin. Výsledky jakostních kritérií, kterými byly u potravinářské pšenice vlhkost, objemová hmotnost, Zelenyho test, N-látky, lepek, číslo poklesu, příměsi a nečistoty, a u sladovnického ječmene vlhkost, přepad zrn nad sítem 2,5mm, cizí semena, látky, poškozená zrna, propad zrn pod sítem 2,5mm, klíčivost, N-látky, zahnědlé špičky, byly zpracovány do tabulek a grafů. Byla prokázána větší vhodnost uskladnění potravinářských obilovin v silech na rozdíl od halových a půdních skladů.
The storage of food cereals
Keywords: význam a charakteristika obilovin; skladování obilovin; ZEMKO Kožlí a.s.; Mlýn Havlíčkův Brod; typy skladů; kvalita obilovin; the importance and characteristics of cereals; grain storage; company ZEMKO Kožlí a.s.; Mill Havlíčkův Brod; types of stores; the quality of cereals