Průzkumové práce na zvoleném katastrálním území jako podklad pro pozemkové úpravy - Andrejková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zpracování průzkumových prací ve zvoleném katastrálním území Dolní Třebonín, která může sloužit jako podklad pro pozemkové úpravy. První částí této práce je literární rešerše. V této části jsou vysvětleny základní pojmy jako pozemková úprava, formy pozemkové úpravy a její cíle. Ve druhé části je uvedeno, co je obsahem průzkumných prací, jejich řešení a vyhodnocení. V praktické části se budeme zabývat samotným podrobným průzkumem zvoleného území. Náplní práce bylo především shromažďování potřebných podkladů, rozboru a následně vyhodnocení získaných informací. Obsahuje poznatky z terénního průzkumu daného katastrálního území, jenž zahrnuje popis území, charakteristiku přírodních podmínek a hospodářské využití území. Dále obsahuje návrhy na opatření, které slouží ke zlepšení funkce krajiny, a to v oblastech dopravního systému, ochrany půdy, poměrů v oblasti vod a také přírody a krajiny ve vztahu k životnímu prostředí.
Survey works in the selected cadastral territory as the basis for land consolidation projects
Keywords: pozemkové úpravy; katastrální území Dolní Třebonín; průzkumové práce; charakteristika území; land consolidation; cadastral area Dolní Třebonín; exploration works; characteristic of the area