Informovanost a postoj učitelů a pedagogických pracovníků na základních školách v Českobudějovickém okrese k epilepsii - Kalistová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2018)
Téma mé bakalářské práce nese název "Informovanost a postoj učitelů a pedagogických pracovníků na základních školách v Českobudějovickém okrese k epilepsii". Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou epilepsie a její historií, popisuje její příčiny, projevy a jejich klasifikaci, zabývá se diagnózou a léčbou epilepsie. Poslední kapitola teoretické části mé bakalářské práce se zabývá výchovou a vzděláváním dětí s epilepsií. Praktická část se zaměřuje na informovanost a postoj učitelů a pedagogických pracovníků na základních školách v Českobudějovickém okrese k epilepsii. Pro provedení tohoto výzkumu jsem zvolila metodu dotazníkového šetření, konkrétně dotazník vlastní konstrukce.
Awareness and Attitude of Primary School Teachers and Pedagogical Stuff in a District of Ceske Budejovice towards Epilepsy
Keywords: epilepsie; příčiny; projevy; vzdělávání; informovanost; postoj; dotazník; epilepsy; causes; symptoms; education; awareness; attitude; questionnaire