Faktory ovlivňující odtok vody z povodí při srážko-odtokových událostech - Ticháček, Pavel (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na faktory ovlivňující odtok vody z povodí při srážko-odtokových událostech. Práce začíná popisem oběhu vody v přírodě a pokračuje hydrologickou bilancí. Dále je zde popsán vznik srážek a odtok vody, kdy se odtok vody dělí na povrchový a podpovrchový. V práci je charakterizován srážko-odtokový proces a také jsou zde popsány faktory, které ovlivňují odtok vody z povodí. V poslední části práce jsou popisovány možnosti využití těchto faktorů pro protierozní a protipovodňovou ochranu.
Factors affecting the water discharge from the river basin during rainfall-runoff events
Keywords: hydrologický cyklus; hydrologická bilance; odtok vody; srážko-odtokový proces; faktory ovlivňující odtok; hydrological cycle; hydrological balance; water outflow; rainfall-runoff proces; factors affecting runoff