Environmentální aspekty cestovního ruchu v oblasti Lázeňského trojúhelníku - Lekešová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá dopady environmentálních aspektů v oblasti cestovního ruchu v západočeském lázeňském trojúhelníku. Cílem práce bylo zhodnotit situaci cestovního ruchu v oblasti Lázeňského trojúhelníku a vybrat si ve zkoumaném území environmentální aspekty cestovního ruchu. Kromě toho, na základě výsledků terénního šetření, potvrdit nebo vyvrátit stanovené hypotézy, navrhnout opatření, jejichž cílem je zlepšení situace a následně navrhnout produkt k rozvoji udržitelného cestovního ruchu. Následující metody byly použity při výzkumu: odborné literatury výzkumu, situační analýzy, terénní průzkum, návrhy a opatření, a návrh nového výrobku. Dotazníkové šetření bylo provedeno v češtině, němčině, angličtině a ruštině. Řízené rozhovory byly provedeny s představiteli radnice, lázeňských institucí, hotelů a informačních center v konkrétní oblasti.
Environmental aspects of Tourism in the Spa triangle
Keywords: Klíčová slova: environmentální aspekty; udržitelný cestovní ruch; management; Západočeský lázeňský trojúhelník; kvalitativní výzkum; Key words: environmental aspects; sustainable tourism; management; West Bohemian spa triangle; qualitative research