Volný pohyb pracovníků v EU a nové členské státy - Machatová, Nina (Jihočeská univerzita, 2009)
V bakalářské práci se zaměřuji na právní aspekty uplatňování výkonu svobody pohybu pracovníků v rámci Evropské Unie týkajících se občanů nových členských států. Cílem bylo vymezit možnosti přístupu na pracovní trh Evropské unie, seznámení se s podmínkami přístupu a usnadnění procesu odchodu českých pracovníků do jiného členského státu Evropské unie za prací.
Free movement of worker in European Union and new members state
Keywords: Evropská unie; Diskriminace; Zaměstnání; Doklady; Kvalifikace; European union; Discrimination; Employment; Documentation; Qualification