Systém odměňování zaměstnanců ve vybraném podniku - Krejčová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá systémem odměňování zaměstnanců v podniku. Cílem diplomové práce je zhodnocení současného systému odměňování vybraného podniku a navržení možných inovací tohoto systému, které by vedly k jeho zlepšení. Teoretická část nejdříve uvádí základní pojmy odměňování a právní předpisy, které se odměňováním zabývají. V další části je popsán systém odměňování, mzdové formy odměňování a zaměstnanecké výhody. Poslední část literární rešerše charakterizuje inovace a jejich dělení. Praktická část je zaměřena na systém odměňování v konkrétním podniku. Nejdříve je uvedena obecná a ekonomická charakteristika vybraného podniku. Následně je provedena analýza lidského kapitálu společnosti z hlediska jeho vývoje a rozdělení podle pohlaví, vzdělání pracovních pozic. V další části je popsán současný systém odměňování. Tento systém je pak zhodnocen prostřednictvím SWOT analýzy. Je zde také zhodnocen lidský kapitál a jeho efektivita. Výsledkem práce jsou pak konkrétní návrhy inovací systému odměňování, které by měly přispět k jeho zlepšení.
Remuneration System of Employees in Chosen Company
Keywords: odměňování; systém odměňování; mzda; zaměstnanecké benefity; inovace; remuneration; system of remuneration; wage; employee benefits; innovation