Možnosti a specifika pracovního začlenění lidí s mentálním postižením - Herianová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce ''Možnosti a specifika pracovního začlenění lidí s mentálním postižením'' bylo zjistit, jaké jsou možnosti a specifika pracovního začlenění mentálně postižených osob v Karlovarském kraji. Zajímala jsem se o možnosti pracovního uplatnění lidí s mentálním postižením, které vede k jejich úspěšnému začlenění do společnosti a k plnohodnotnému prožití života. Z výzkumu vyplynulo, že v Karlovarském kraji je nedostatek možností pro pracovní uplatnění.
Opportunities and particularities of working integration of people with mental disability
Keywords: Integrace; Mentální retardace; Chráněná dílna; Chráněné pracovní místo Pracovní uplatnění; Integration; mental retardation; sheltered workshops; job protected Work