Ovládání a regulace vstřikovacího lisu - Dražan, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem této práce je seznámení čtenářů s nejmodernějším způsobem ovládaní vstřikovacího lisu pro zpracování různých druhů plastů. Moderní ovládání je přizpůsobené novým požadavkům na nový design a optimalizovanou ergonomií obsluhy. První část této práce se zabývá teorií používaných senzorů, regulátorů a transformací číslicově a analogově vyjádřené informace na napětí a naopak. V druhé části práce jsem se zaměřil na teorii plastů a jejich zpracovatelské vlastnosti. V další části práce jsem se zaměřil na problematiku vstřikování plastů a vstřikovacího cyklu stroje. Poslední část práce jsem se věnoval celkovému automatizovanému systému CC200 A02.
Control and regulation injection moulding machine