Manažerské techniky tenisových trenérů - Pešková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce pojednává o vybraných manažerských technikách, které jsou využívány tenisovými trenéry při provádění jejich práce a to konkrétně tréninkového procesu svěřenců. Cílem práce je vyhodnotit, jaké manažerské techniky jsou při práci tenisového trenéra klíčové a následně specifikovat návrhy na zlepšení aplikování manažerských technik v této oblasti. V části teoretické jsou definovány základní pojmy, jako management, manažerské techniky či manažerské dovednosti. Dále se už práce zabývá jednotlivými manažerskými technikami, týkající se především vedení lidí. V praktické části jsou vyhodnocena data z realizovaného dotazníkového šetření a je zhodnocen rozsah a způsob využívání vybraných manažerských technik tenisovými trenéry v praxi a to i v závislosti na věkové kategorii trénovaných svěřenců. Součástí práce jsou návrhy na zlepšení v rámci rozsahu a způsobu využívání manažerských technik trenéry.
Managerial Techniques of Tennis Coaches
Keywords: trenér; manažerské techniky; vedení lidí; tenis; coaches; managerial techniques; leadership; tennis