Možnosti a úskalí vzdělávání sester v ambulantním sektoru - Maloušková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2009)
Téma bakalářské práce bylo zaměřeno na možnosti vzdělávání sester v ambulancích. Profesionální rozvoj sester představuje právě celoživotní vzdělávání. Je to způsob, jak získávat aktuální informace, nejnovější poznatky a dovednosti, které potom mohou uplatnit ve svých ordinacích. Výsledky ukázaly, že sestry v privátních ambulancích i sestry na poliklinikách dávají přednost tématu odborného semináře nebo konference před konáním akce v místě bydliště. Většina sester z privátních ambulancí i z poliklinik si vybírá odborné semináře nebo konference podle zajímavosti tématu před jeho cenou. A také většina sester z privátních ambulancí i z poliklinik si vybírá odborné semináře nebo konference odpovídající jejich odbornému zaměření. Zaměstnavatelé na poliklinikách vycházejí vstříc sestrám v absolvováním odborných seminářů více než privátní lékaři.
Possibilities and difficulties of lifelong education for nurses in outpatient departments
Keywords: ambulantní sestra; ambulantní zařízení; celoživotní vzdělávání; koncepce ošetřovatelství; kvalifikační vzdělávání; zákony; Nurse in outpatient department; outpatient facility; lifelong learning; education; nursing care