Podnikání ve venkovském cestovním ruchu - Hirková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této práce je analýza možností a podmínek podnikání ve venkovském cestovním ruchu. Byla zpracována literární rešerše, jakožto teoretické východisko pro praktickou část práce, která zahrnuje zejména specifika venkovského cestovního ruchu. Primární informace o možnostech a podmínkách venkovského cestovního ruchu byly zjišťovány z terénního dotazníkového šetření, kterým byl analyzován zájem návštěvníků jižní Čech o ubytování na venkově a o činnosti, kterým by se na venkově chtěli věnovat. V další části práce byl charakterizován vybraný podnikatelský subjekt a jeho lokalizace, který se nachází v oblasti jižních Čech, v České Kanadě. Na základě těchto poznatků byl vytvořen návrh inovací pro vybraný subjekt nový produkt jako balíček služeb.
Business in Rural Tourism
Keywords: Agroturistika; venkovský cestovní ruch; volnočasové aktivity; venkov; jižní Čechy; Agrotourism; rural tourism; leisure activities; countryside; South Bohemia