Možnosti rodičů při reedukaci dyslalie u dětí předškolního věku - Neužilová, Nela (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zaměřuje především na rodiče dětí s dyslalií. První část shrnuje způsoby, kterými se rodiče mohli snažit dyslalii zmírnit, a možnosti ukazující způsob práce s tímto druhem narušené komunikační schopnosti. Zabývá se okolnostmi hledání správného logopedického pracoviště. Seznamuje rodiče s průběhem a podmínkami reedukace dyslalie, jež by měli rodiče respektovat a rozvíjet. Druhá část zkoumá z jedné strany spokojenost rodičů s průběhem logopedické intervence a možné příčiny ovlivňující vznik dyslalie. Tuto problematiku objasňují z druhé strany logopedové, jež ozřejmují svůj pohled na práci s rodiči a dětmi a na spokojenost s pracovními podmínkami.
Parents options in reeducation of dyslalia in the pre-school children
Keywords: Dyslalie; reedukace; logoped; rodiče; dítě; výslovnost; předškolní věk; Dyslalia; reeducation; speech therapist; parents; children; pronunciation; preschool age