Hodnocení cestní sítě jako integrální součásti společných zařízení v KPÚ - Klímová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Cíl diplomové práce zahrnuje zhodnocení cestní sítě jako integrální součásti plánu společných zařízení. K získání výsledků jsem zvolila dvě katastrální území situovaná v různých nadmořských výškách, ve kterých je zkoumáno chování cestní sítě v závislosti na ostatní společná zařízení. V podstatě se jedná o průzkum jak se cestní síť v území přimyká k prvkům územního systému ekologické stability, zda napomáhá snižovat erozní ohroženost a zda dokáže zlepšit vodní poměry v území. Výsledky obou lokalit jsou dány dílčími tabulkami, které popisují stav cestní sítě v interakci na ostatní společná zařízení před provedenou pozemkovou úpravou a po provedené pozemkové úpravě. Tabulky jsou doplněné o jistě doporučení, které by v budoucnu mohlo zajistit zvýšení efektivnosti. Dílčí tabulky také podávají obraz o přístupu projektantů k návrhu cestní sítě v odlišně typologických územích. Veškeré výsledky jsou graficky zpracovány jak v uceleném textu tak v přílohách.
Evaluation of road network as an integral part of common facilities plan in Comprehensive Landscaping
Keywords: pozemkové úpravy; cestní síť; polní cesty; společná zařízení; protierozní ochrana; přístupnost pozemků; polyfunkčnost cestní sítě; landscamping; road network; dirt roads; communal facilities; protection against soil erosion; accessibility of plots; polyfunctionality road network