Didaktika výchovy ke zdraví na 1. stupni ZŠ - Nádvorníková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá didaktikou Výchovy ke zdraví na 1. stupni ZŠ. První teoretická část je zaměřena na analýzu související literatury. Pozornost je věnována jednotlivým tématům učiva Výchovy ke zdraví. Součástí je charakteristika období mladšího školního věku a charakteristika výukových metod. Hlavní náplní druhé části práce je komparace dívek a chlapců při osvojování učiva Výchovy ke zdraví. Komparace byla provedena dotazníkovým šetřením. Zjištěná data byla procentuálně zpracována.
Methods of Health Education at Primary School
Keywords: výchova ke zdraví; didaktika; mladší školní věk; Rámcový vzdělávací program; healtheducation; didactis; younger pupilage; Framework Education Programme for Elementary Education.