Manažerská komunikace ve vybrané organizaci - Veisheiplová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Umění komunikace patří mezi nejzákladnější dovednosti, kterými by měl disponovat úspěšný manažer. Právě schopnost komunikace může být rozhodujícím faktorem při vyjednávání jak s obchodními partnery, tak s širokou veřejností. Efektivní komunikace spočívá především v porozumění sdělení druhého a zpětné vazbě. Nutností se tedy stává zájem o to, jak efektivně jsou informace předávány, ať už se jedná o interní nebo externí komunikaci. Hlavním cílem této diplomové práce je analyzovat manažerskou komunikaci ve vybrané organizaci a stanovit návrhy pro její zlepšení. Pro praktickou část této práce jsem zvolila společnost EXTRUDO Bečice s.r.o. se sídlem v Bečicích, která byla založena v roce 1994. V této části práce jsou charakterizovány jednotlivé oblasti manažerské komunikace na základě materiálů získaných z rozhovoru s ředitelem společnosti. Dále bylo provedeno dotazníkové šetření s cílem zjistit postoje a názory zaměstnanců. Po zhodnocení informací získaných z rozhovoru s ředitelem společnosti a dotazníkového šetření byly předloženy návrhy a náměty na možná zlepšení v jednotlivých oblastech manažerské komunikace.
Managerial Communication In a Selected Organization
Keywords: komunikace; manažerská komunikace; organizace; komunikační proces; druhy a typy komunikace; communication; managerial communication; organization; communication process; kinds and types of communication