Spokojenost návštěvníků Jihočeského kraje (turistická oblast Toulava) - Střádalová, Klára (Jihočeská univerzita, 2020)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá problematikou spokojenosti návštěvníků Jihočeského kraje v turistické oblasti Toulava. Základem práce je zjištění, jak jsou návštěvníci spokojeni v turistické destinaci a jak ji hodnotí. Zjišťování probíhalo na základě dotazníkového šetření, kde docházelo k osobnímu zjišťování spokojenosti. Bylo zjišťováno, jak návštěvníci vnímají poměr kvantity a kvality primární a sekundární nabídky cestovního ruchu v turistické oblasti Toulava z hlediska poptávky a návrh opatření vedoucích ke zvýšení spokojenosti účastníků cestovního ruchu v jižních Čechách. Součástí této práce je teoretická část, která poskytuje obecné informace o spokojenosti návštěvníků a cestovním ruchu. Získaná data byla zanalyzována a vyhodnoceny výsledky. Na základě výsledků byl vytvořen návrh produktu, který by zlepšil spokojenost návštěvníků v destinaci, či by ji uvedl více v povědomí.
Visitors' Satisfaction in South Bohemia (Toulava Tourist Area)
Keywords: spokojenost; návštěvníci turistická oblast Toulava; cestovní ruch; jižní Čechy; satisfaction; visitors; Toulava Tourist Area; tourism; South Bohemia