Matematické úlohy ve výzkumech PISA a TIMSS - Míková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je shrnout základní charakteristiku projektů PISA a TIMSS, jejich historii, realizaci, cíl a výsledky českých žáků v matematické oblasti za celou existenci těchto projektů. Práce tyto projekty jednotlivě popisuje a poté upozorňuje na jejich odlišnosti. Praktická část tvoří sbírku řešených úloh pro výzkum TIMSS pro 4. a 8. ročníky základních škol v oblasti čísel, která může sloužit jako učební pomůcka k procvičování. Některé úlohy jsou pro lepší pochopení doplněny o názorné obrázky.
Mathematics tasks in PISA and TIMSS tests.
Keywords: PISA; TIMSS; úlohy pro 4. ročník; úlohy pro 8. ročník; mezinárodní průzkum výuky; PISA; TIMSS; tasks for 4th grade; tasks for 8th grade; international research of teaching