Strategie zvládání stresu u lidí s psychotickým onemocněním - Halo, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem diplomové práce je zmapovat strategie zvládání stresu, které užívají osoby s psychotickým onemocněním a následně zjistit, jak užívání těchto strategií ovlivňuje psychosociální rehabilitace. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se věnuje zejména tématům stres, psychotickému onemocnění a strategiím zvládání v kontextu psychotického onemocnění. V praktické části jsou za pomocí analýzy dat zprostředkovány odpovědi na stanovené hypotézy a výzkumné otázky. Použitými metodami získávání dat jsou dotazník SVF 78 a polostrukturované interview. Výzkumný soubor tvořili klienti občanského sdružení Fokus v Jihočeském kraji a vedoucí sociální pracovník.
The stress coping strategies used by people with psychotic disorder
Keywords: stres; strategie zvládání; psychotické onemocnění; občanské sdružení Fokus; stress; coping strategies; psychotic disorder; Fokus civil association