Návrh výukového boxu s tematikou ptactva v prostředí ZOO Hluboká nad Vltavou - Novotná, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Předložená bakalářská práce je zaměřena na tvorbu výukového boxu s tematikou ptactva, ve spolupráci se Zoo Hluboká nad Vltavou. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. V teoretické části je čerpáno z odborné literatury, která se dané problematice věnuje. Nejprve se zaměřuje na terénní výuku, didaktickou hru a Rámcový vzdělávací program. Druhá část je podrobně věnována ptactvu, jež se vyskytuje v praktické části bakalářské práce. Praktická část má podobu didaktické hry. Zahrnuje manuál pro pedagogy a pracovní list určený všem zájemcům o hru.
Educational box with the theme of birds in the environment of the Zoo of Hluboká nad Vltavou
Keywords: ptactvo; didaktická hra; terénní výuka; Zoo Hluboká nad Vltavou; birds; didactic game; field education; Hluboká nad Vltavou Zoo